Így spórolj, ha Spanyolországba utazol

Kultúra

Szeretnél Spanyolországba utazni vagy költözni? 

Ha nem ismered az országot, akkor könnyen beletévedhetsz olyan “turistacsapdákba”, ahol kétszer annyiért próbálnak neked eladni valamit. 😓 Ebben a cikkben a legjobb bennfentes tippjeimet osztom meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan egyél jókat úgy, hogy a pénztárcád se bánja. Olvass tovább!

1. „Miniétterema szupermarketekben

Gondoltad volna, hogy egy szupermarketben is hozzájuthatsz frissen készített ételekhez? Na nem arra gondolok, amikor konkrét gyorséttermek vannak egy szupermarket mellett, hanem a szupermarketen belül. Itt Spanyolországban ugyanis sokszor van olyan részleg a nagyobb  boltokban (pl. Mercadona és Carrefour), ahol készételeket árulnak. A legjobb azonban az, hogy ugyanitt kényelmesen el is fogyaszthatod őket, mert általában vannak asztalok és székek, sőt még mikró is! Ha gyorsan és költséghatékonyan szeretnél ebédelni vagy vacsorázni, szerintem ez egy szuper választás lehet! 😉 Én többször éltem már a lehetőséggel, és teljesen rendben voltak az ételek, amiket kóstoltam.

Extra infó: Személyes tapasztalatom szerint a Carrefourban általában grammra tudsz vásárolni, a Mercadonában pedig nagyrészt előre ki van adagolva az étel, de lehetnek eltérések.

Spórolási arány: Akár 50-70%-kal olcsóbb, mint egy étterem

2. A spanyol Munch

Ha otthon használod a Munch applikációt, akkor a Spanyolországban használatos testvére is biztosan tetszeni fog, a neve: Too Good to Go. 

A Munchoz hasonlóan az eredeti ár egyharmadáért vásárolhatsz olyan közeli lejáratú termékeket, amiket étteremek, szupermarketek és egyéb élelmiszer üzletek töltenek fel. Általában a zárás előtt néhány órával tudsz lecsapni rájuk. Én is vásároltam már ezen az applikáción keresztül és szinte mindig elégedett voltam. (Természetesen ez az elvárásaidtól és a kapott termékektől függ, de maga a minőség mindig jó volt.) 

A legjobb pedig, hogy nemcsak a pénztárcádnak teszel jót ezzel, hanem az ételpazarlás csökkentéséhez is hozzájárulsz.

Spórolási arány: Akár 60-70%-kal olcsóbb, mint egy étterem

3. Napi menü

Ha mégis inkább étteremben ennél, akkor erre az esetre is van számodra egy tanácsom. Az első és legfontosabb, hogy ne a legnagyobb látnivalók környékén keress éttermet. 🙂 Ugyanis ezek általában irreálisan drágák, a minőségük pedig annyival egyáltalán nem jobb. Legalább 2-3 utcával távoldj el.

Ha sikerült találnod egy szimpatikus helyet, akkor pedig nézd meg vagy kérdezd meg, hogy van-e napi menü. Ez ugyanis hétköznapokon olcsóbb. Ami külön jó, hogy nem csak első és második fogás van benne, hanem desszert is, és sokszor még valami egyszerűbb italt is kapsz, pl. vizet. Na és hogyan tudod megkérdezni, hogy van-e napi menü? Nagyon egyszerű!

¿Hay menú del día?

Ne feledd, a h-t soha nem ejtjük a spanyolban. Ne azt mondd, hogy “háj”, hanem “áj”. 🙂 

Spórolási arány: Akár 30-50%-kal olcsóbb, mint étlapról rendelni

Bármelyik opciót választod is, nagy eséllyel lesz lehetőséged megkóstolni valamilyen tipikus ételt, például: tortilla de patatas (krumplis “omlett”), paella (rizses étel tenger gyümöcseivel), croquetas (ami krokettet jelent, de nem teljesen olyan formában, ahogy mi Magyarországon ismerjük 😉)…

Na de a tipikus ételekről majd egy következő blogposztban írok. Ha érdekel ez a téma, akkor írd meg kommentben!  

Neked melyik tipp volt a kedvenced? Melyiket fogod kipróbálni, ha legközelebb Spanyolországba utazol? ✈️

Címkék:

olcsó utazás,spanyol ételek,spanyol kultúra,Spanyolország nyaralás

Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legújabb cikkek